Home Mijn verhaal Partners Toernooien Media Foto's Contact

Robin Groenewoud wint zijn eerste internationale rolstoeltennistoernooi

Op 4 juni jl. heeft Robin Groenewoud het internationale rolstoeltennistoernooi in Alghero (Sardinië) op zijn naam geschreven. De afgelopen jaren had hij al regelmatig in de halve finales en finales van internationale toernooien gestaan, en dit keer sloot hij het toernooi voor het eerst af met een overwinning. In de finale versloeg hij de Chileen Jaime Sepulveda overtuigend met 6-2 6-1, waarmee de Rijnsburger zijn eerste titel heeft behaald.

Ook in het dubbelspel stond Robin met zijn tennispartner Maarten ten Hofte in de finale, maar ze moesten genoegen nemen met een tweede plaats. Dit voorjaar hadden Robin en Maarten met het dubbelspel al twee internationale rolstoeltennistoernooien gewonnen (Anatolia Open, Demirci Akincilari Open) in Antalya (Turkije).

Robin blijft op de wereldranglijst stijgen. Robin staat nu op plaats 58 van de wereldranglijst rolstoeltennis voor enkelspel, en op plaats 55 voor het dubbelspel. Het uiteindelijke doel van Robin is om geselecteerd te worden voor de Paralympische Spelen in Parijs (2024).

In de komende periode staan toernooien in Zwitserland en Belgiƫ op het programma, met nieuwe mogelijkheden op succes.

Alle resultaten van de afgelopen periode en de planning voor de komende periode staan op de website van Robin Groenewoud (www.robingroenewoud.nl). Hier kunt u ook het achtergrond verhaal van Robin lezen en vindt u meer informatie over de stichting van Robin en mogelijkheden voor sponsoring.

Wilt u de ontwikkelingen van Robin volgen? Ga dan naar Instagram: @robin_wheelchairtennis